morairabanner

Moraira

Moraira ligt aan de Costa Blanca, tussen Valencia en Alicante. In de loop der jaren is Moraira uitgegroeid van een klein vissersdorp tot een aantrekkelijke en populaire vakantiebestemming. maar anders dan andere bestemmingen langs de Spaanse kust, heeft het zijn eigen dorpse karakter behouden. Moraira is nog altijd een klein pittoresk vissersdorp, gelegen tussen bergen en wijngaarden enerzijds en de Middellandse zee anderzijds.

Moraira heeft meerdere mooie en kindvriendelijke zandstranden waar u heerlijk de dag door kunt brengen, al genietend van de zon en zee . Het grootste strand, l’Ampolla, ligt aan de rand van het dorp, waardoor u tussen de middag even kunt gaan lunchen in 1 van de vele restaurantjes.

Moraira heeft een groot aanbod van restaurants met zowel nationale en internationale keukens en barretjes met gezellige terrassen waar u tot in de late uurtjes kunt genieten van een heerlijk koud biertje of lekker glas wijn. Natuurlijk zijn er ook een aantal discotheken aanwezig waar u tot diep in de nacht kunt dansen!

In de zomermaanden kunt u gezellig slenteren door de kleine straatjes en langs de kraampjes van de avondmarkt. Moraira is een heel kindvriendelijk dorp en heeft dus ook genoeg te doen voor de kleintjes. Er zijn speeltoestellen op het strand en ze kunnen op de kermis o.a. lekker springen op de trampoline, klauteren in een luchtkasteel of rijden in de botsauto’s.  Daarnaast is er op de kermis ook genoeg te beleven voor de oudere jongeren onder ons! Ook worden er in Moraira allerlei feesten georganiseerd en openluchtconcerten gegeven van goede bands. De vuurwerken in augustus zijn spectaculair te noemen! Maar ook zijn er open lucht discofeesten bij de burcht voor de 16 plussers. De jeugd lekker dansen terwijl u op 1 van de terrasjes kunt genieten van een koel drankje! Iedereen blij! 

Er is een groot aanbod van winkels, die tot laat in de avond open blijven zodat u overdag lekker van uw privé zwembad of van het strand kunt genieten. Je vindt er o.a. kleding, juwelen, lederwaren, en lokale producten. Op vrijdagochtend kunt u de markt bezoeken waar u terecht kunt voor het kopen voor verse lokale producten en leuke snuisterijen. Iedere dag, behalve zondag, is er vroeg in de ochtend in de jachthaven een vismarkt waar u de vis, die ’s nachts gevangen is kan kopen! Verser kan niet, maar u moet wel heel vroeg opstaan![/column][/row]

Ook als u meer wilt dan zon, zee en strand bent u in Moraira op het juiste adres! Er valt hier zoveel te ontdekken! Stap in uw auto en bezoek eens 1 van de leuke omliggende dorpen of andere trekpleisters! Denk aan Javea, Calpe, Denia, Benidorm. Deze plaatsen zijn allemaal binnen een half uur rijden van Moraira te bereiken! Of, binnen 1 uur tot 75 minuten rijden bent u in Alicante of Valencia.  Een aanrader is ook FontD’Algar met zijn prachtige watervallen of Guadalest, binnen 45 minuten rijden bereikbaar! Ook kan je een dag naar 1 van de vele dierentuinen, waterpretparken attractieparken die Benidorm rijk is. Denk aan  Mundomar, Aqua Natura, Aqualandia, Terra Mitica! Moraira biedt ook een grote verscheidenheid aan sportactiviteiten, zoals mountainbiken, quadrijden, diepzeeduiken, diepzee vissen, een tocht maken met de waterscooter, waterskiën of een dagtocht met een super de luxe motorjacht. Ook kunt u in Moraira terecht bij de tennisclub en zijn er in  Moraira en omstreken, mooie golfbanen te vinden.

U leest wel, er is genoeg te doen en te beleven in Moraira voor jong en oud, voor de zonaanbidders, cultuurliefhebbers en sportievelingen onder ons en wij hopen u hier dan ook in ons prachtige dorp in 1 van onze vakantiewoningen te mogen begroeten.